„Време е за политици, които могат да носят лична отговорност. И каквото кажат, да го правят. Доказал съм, че моята цел е българите да живеят по-добре. Това ще бъде каузата на патриотите от ВОЛЯ и НФСБ в следващия парламент!”, заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. Той подчерта, че програмата на коалицията залага на прагматизъм и кратки срокове и именно това я отличава от всички останали в тази кампания. По думите му това са реални мерки, които могат бързо да повишат доходите на българите.

На първо място са безплатни лекарства за учениците до 18 г. С тази  мярка всъщност се постигат две цели - обхващането на повече деца в учебните заведения и значително подпомагане на семействата. Пенсионерите над 65 г. също да получават безплатни лекарства, планират от коалицията.

Патриотичната формация ще работи за увеличение на всички пенсии с поне 200 лева.  У нас милион и 200 000 души получават минимална пенсия, която от началото на годината е 300 лева – сума, която изглежда не само крайно недостатъчна, а направо обидна  за възрастните хора. 

Друг приоритет е изграждането в цялата страна на верига от държавни бензиностанции със справедливи цени. По-високите цени на горивата винаги са водели до рязко поскъпване на всички стоки и услуги. Ако идеята бъде осъществена, ефектът от държавните бензиностанции може да се равнява на милиарди лева инвестиции  в икономиката ни.

Преодоляването на демографската криза  и защитата на България от опитите да се внесат т.нар. джендър-идеологии също е сред приоритетите в програмата на патриотите от ВОЛЯ и НФСБ.

Според последните социологически проучвания,  Патриотичната коалиция е сред най-динамично развиващите се формации на тези избори и доверието в нея бързо расте с реален шанс да е трета политическа сила. Оказа се, че сборът от рейтингите на двете основни партии –ВОЛЯ и НФСБ, е много по-голям от очакваното. Програма е кратка,  но както подобава на хора с успешен бизнес, тя дава убедителен отговор на най-големите настоящи проблеми  - бедност, икономическа криза, ниски доходи, липса на качествено здравеопазване,  западнало образование, ниска раждаемост. Предложените рационални и прагматични решения се подкрепят от значителна част от българските граждани, защото това е и техният дневен ред.

"Пресцентър на Коалиция „ПАТРИОТИЧНА КОАЛИЦИЯ – ВОЛЯ И НФСБ"