Григор Димитров приключи участието си в турнира в Акапулко. Той загуби с 4:6, 6:7 (3) от италианеца Лоренцо Музети.

Тийнейджърът изигра нов силен мач в надпреварата, след като вече отстрани Диего Шварцман и Франсис Тиафо. С едва четвъртото си влизане в основната схема на турнир от АТП той си осигури място сред първите сто в световната ранглиста от следващата седмица.

Димитров имаше затруднения в мача, като те дойдоха от многото грешки и неубедителния начален удар. Той приключи с 63% успеваемост в разиграванията при вкаран първи сервис.

Българинът положи усилия и се бореше, като спаси шест мачбола. Три от тях дойдоха при 0:40 в десетия гейм на втория сет.

Музети започна уверено и още в началото изпусна отлична възможност за пробив, след като поведе с 40:0 във втория гейм. Шампионът от 2014 г. се защити, но в четвъртия съперникът му постигна целта си за 3:1.

Българинът изигра няколко добри гейма и изравни за 4:4. В края Музети направи решителна крачка с нов пробив и при 6:4 приключи сета.

Димитров успя да излезе във водеща роля с пробив за 3:2 във втория сет. Италианецът мигновено отговори и изравни.

В десетия гейм българинът беше поставен до стената, като съперникът му поведе с 40:0 и имаше три поредни възможности за спечелване на мача. Димитров се вдигна и се защити, като впоследствие спаси още един мачбол.

С огромни усилия и спасяване на пети мачбол той стигна до тайбрек. В него Музети се наложи със 7:3 точки, след като спечели четири от петте разигравания, в които Димитров сервира.

За българина това беше първи турнир от месец насам, след като получи контузия в четвъртфиналите на Australian Open,

Дневник