Случайни свидетели на екшъна с дрогиран шофьор, каращ в насрещното по основен булевард в Казанлък, са заснели стрелбата по колата му от страна на полицаите, както и нанесения му побой малко по-късно при ареста, съобщи местната PressTV.

Около 9 часа сутринта изстрели стреснаха жители на подбалканския град. 25-годишният шофьор на "Опел Тигра" не спрял на стоп-палка. Последвала гонка с участието на три патрулки, но без резултат, след което органите на реда дали три предупредителни изстрела във въздуха. За да спрат водача униформените открили стрелба по гумите на автомобила. 

Мъжът слиза от опела и хуква да бяга, но след около 200 метра е задържан. 

При ареста обаче униформените му нанасят побой, който е заснет от свидетел, чул писъците на задържания и излязал на терасата на жилището си.

"След няколко минутно гонене, служителите на реда го задържаха. По изключително брутален начин му нанесоха този физически тормоз, човекът беше беззащитен. Освен травмите, същият гологлав полицай нанесе и материални щети като преди това с ритник затвори вратата на автомобила", пише авторът на видеото.

Шофьорът е отведен в полицията и му е взета проба за алкохол и наркотици. Тя е положителна за метаамфетамини и марихуана. Той е 25-годишен, криминално проявен и никога не е имал шофьорска книжка.

Дир.бг