Изборите на 4 април са подготвени за фалшифициране на резултатите. От вниманието на другите политически сили убягва методическото указание на Централната избирателна комисия /ЦИК/, в което ясно се казва - не се броят и не се отбелязват бюлетините, които не са влезли в употреба, а това е потенциален инструмент за фалшифициране на бюлетините в чувала.

Това каза в Шумен председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той заедно с водача на листата в 3-ти МИР Варна и в 23-ти МИР София град доц. Атанас Мангъров пристигнаха в Шумен, за да подкрепят листата на кандидатите за народни представители от 30-ти МИР, водени от адвокат Пламен Петков. На срещата присъстваха и представители на местните ръководства от областта.

„Аз много се надявам президентът Радев да потърси втора среща с представителите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ и там да се покаже методическото указание на ЦИК, защото то не е предпоставка, то е гаранция за фалшифициране на избори. И тези неща не се ли видят сега „този вълшебник Мишо Константинов“, така може да уреди нещата, че всъщност не сме участвали в избори. И не се ли вземат мерки веднага - 4 април е формалният ден. Предполагам, че от приличие ще обявят „мошенгията“ на 7-8 април като краен резултат, защото дори да е обективно машинното гласуване с хартиените носители, преброяването изисква време“, каза още Петков.

Той заяви, че ПП АБВ са се оказали прави, че 4 април не е добрата дата за избори, имайки предвид страха на хората от корона кризата. „Не е добра дата, защото насаждането на този страх ще продължи да разколебава хората не за кого, а дали да отидат да гласуват. Някои от анализаторите прогнозират активност от 40-45%, а това прави бъдещия парламент нелегитимен“, допълни Петков.

Доц. Атанас Мангъров се спря на проблемите в здравната система у нас и отбеляза, че пандемичната ковид криза е успяла да изкара на показ всичките и неудачи. “Правим локдаун за десет дни – не за 12, за 16, не за два месеца и това затваряне свършва два дни преди деня на размисъл, като не е ясно дали ще продължи или не. Тоест хората стоят в едно разкрачено положение и голяма част от тях не знаят какво да правят и с това ежедневно промиване на мозъците от всички медийни канали води до насаждане на страх с една, едничка цел - колкото може по-малко хора да отидат да гласуват, като кой има полза от това всеки може да си отговори сам“, коментира той.

Според него това, което се наблюдава сега в здравната система е, че тя е направена по абсурден начин и „онзи принцип, който е залегнал в нейната основа, че парите трябва да следват пациента е все едно да се въведе принципа на пожарникарите - да се плаща на загасен пожар и като няма пожари ги уволняваме и когато се случи някакво бедствие се чудим какво да правим“, категоричен бе доц. Мангъров.

За ваксините изрази мнението си, че трябва да ги има, че целта им е да не се допусне да се разболее човек от заболяването, но не е съгласен те да се налагат задължително. Критикува и властта за нарушените им доставки, за които не ЕС има вина, а само ние, тъй като разполагаме с толкова ваксини, колкото сме заявили от всеки вид. Коментира и характеристиките им - направени и изпитани за кратко време, получили разрешение за употреба в извънредни условия, без още да се знае колко време трае имунитета, който дават. Смята, че с предложенията да имаш имунизационен паспорт, за да пътуваш, да имаш ваксина, за да работиш е нарушаване на основни човешки права и опит да се наложи масова ваксинация със силови и чисто административни методи.

Битката с Ковид-19 не е спечелена, каза водачът на шуменската листа Пламен Петков, но подчерта, че има и много други битки, които текат в българското общество и държава, които са намерили отражение и в Програмата на партията. Като такива той посочи битките за развитието на енергетиката, за повишаване на доходите, демографската криза, за безграмотността, дори за границите на българската държава. „ПП АБВ е готова и има решения за справяне на тези битки, затова и искаме да получим подкрепата на хората. Стараем се да сме открити, стараем се да бъдем винаги постоянни, да приемаме с уважение мнението на всеки един, да предлагаме ясни формулировки и да търсим приятели и съюзници“, добави той.

Лидерът на АБВ Румен Петков също призова гражданите да излязат да гласуват, да не оставят резултата в ръцете на купения вот, на административно зависимият вот и на корпоративно зависимия вот. „Ние искаме подкрепата на гражданите с бюлетина номер 6, ние сме гаранта за нормален живот и работеща държава“, каза той.

След срещата лидерът и кандидатите за народни представители посетиха паметник “Създатели на българската държава”. Румен Петков сподели, че като войник е участвал в изграждането му и определи Шумен за тази година, в която се отбелязва 1340 г. от основаването на българската държава, като историческата столица на страната.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ПП АБВ - Шумен