Григор Димитров започва участието си на "Мастърс" турнира в Маями с мач срещу представителя на Великобритания Камерън Нори. Българският тенисист, който е девети поставен в схемата на надпреварата от сериите АТП 1000, се включва направо от втория кръг.

Срещата между Димитров и Нори е втора от програмата на корт №1. Първият мач за деня там е Алексей Попирин - Райли Опелка от 17 часа българско време. Очаква се двубоят на Димитров да започне след 18.30 ч.

Дотук в кариерата си българинът никога не е играл с левичаря от Великобритания. Нори, който е на 25 години, е на 56-о място в световната ранглиста, а най-високият му ранкинг е 41-а позиция.

Британецът никога не е достигал по-напред от втори кръг в "Мастърс" турнирите. Димитров участва за 10-и път в Маями, а най-доброто му класиране е 4-и кръг (2012 и 2016 г.).

От началото на годината българският тенисист има баланс от 8 победи и три поражения. При успех над Нори в трети кръг Димитров ще има американски съперник - Маркос Жирон или Тейлър Фриц.

Дневник