България е страната в Европейския съюз с най-голямо неравенство, заяви Владислав Панев - водач на листата на Демократична България – обединение в Шумен. Според него, причините за това са, че: „Еврофондовете се усвояват от малцина близки до властта, които вече ги наричаме „субсидиевъди“. Освен това данъчното облагане обрича хората с ниски доходи да останат в графата работещи бедни. Понятие без аналог на нашия континент“.

В икономическата програма на Демократична България - Обединение е заложено въвеждането на необлагаем минимум от 500 лева месечно за доходите на физическите лица. Това означава автоматично повишение на нетната заплата на всички с по 50 лева, като от него ще се ползват хората с най-ниските доходи. Повече пари в работещите означава по-високи обороти в търговията и услугите, които имат изключителна нужда от помощ в периода на коронакризата.

„Смятам, че най-добрата помощ не е да се редиш на опашка и да чакаш на някой чиновник да ти придвижи формуляра (което често не се случва), а като човек има условия за труд и бизнес. Вярвам, че само по този начин България може да върви напред и да просперира“ добави още той. „Другото са приказки за наивници, с които много кандидат политици се опитват да баламосват хората, само и само да бъдат избрани. Защото смятат народа за глупав. Аз мисля, че много се подценяват избирателите. Няма да го правя, защото вярвам в техния разум. Всички сме наясно, че успешна държава се гради със стимулиране на здравия труд и ръст на трудовите доходи. Не чрез опашки за подаяния. Администрацията ще бъде научена, че е слуга, а не господар на хората и бизнеса. Толкова не сме свикнали с това, че ни звучи фантастика“, завърши Панев.

Демократична България предлага намаление на осигуровките до края на годината с 1/3 за всички малки и средни предприятия, което да става автоматично, без никаква бюрокрация. Това означава средно по 100 лева повече нетен доход на месец, с които да изкараме кризата.

Гледайте Владислав Панев, водач на листата Демократична България – обединение в Шумен.

 

Пресцентър на Демократична България - Обединение