Сърбия навакса изоставане от два гола и взе точка от европейския шампион Португалия в Белград. “Плавите” изиграха втори резултатен двубой в рамките на няколко дни след 3:2 срещу Ирландия, но за разлика от онзи мач, при 2:2 срещу португалците днес, домакините трябваше да заличават два гола пасив и го направиха.

Диого Жота откри в 11-ата минута с удар с глава, а десет минути преди почивката нападателят на Ливърпул се разписа за втори път.Александър Митрович върна сърбите в играта с гол с глава още в първата минута на второто полувреме, а контраатака, завършена от Филип Костич в 63-ата минута възстанови равенството - 2:2.

Домакините имаха своите шансове и паралелно с това се бранеха добре, а повече голове на “Райко Митич” в сръбската столица нямаше. В продължението домакините останаха и в намален състав, след като Ненад Миленович бе изгонен, а малко след това Кристиано Роналдо шутира към вратата и претендираше, че топката е преминала голлинията преди да бъде изчистена, но в крайна сметка гол нямаше, а легендата получи жълт картон.

В другата среща от групата Люксембург започна квалификациите с победа - 1:0 като гост на Ирландия. Жерсон Родригес донесе победата на своя отбор с далечен шут пет минути преди края и така тимът от Великото херцогство започна триумфално квалификациите за Мондиал 2022.

Словакия и Малта изиграха резултатен двубой, приключил 2:2, като противно на очакванията гостите изненадващо поведоха с 2:0 с два гола в рамките на 4 минути - Люк Гамбин в 16-ата и Александър Сатариано в 20-ата дадоха преднина на “кръстоносците".

Дир.бг