Националният отбор на Турция продължава да лети високо в световните квалификации и грабна втора впечатляваща победа.

След като разбиха Нидерландия с 4:2 на старта на пътя към Катар 2020, сега турците не пощадиха и другия отбор в групата, считан за фаворит - Норвегия. Футболистите на Шенол Гюнеш запазиха чиста мрежа при символичното си гостуване в Малага, където северняците домакинстваха на неутрален терен, а южните ни съседи спечелиха с 3:0.

Капитанът Бурак Йълмаз, който заби хеттрик в първия мач, днес не успя да отбележи, но това направиха Йозан Туфан, който даде аванс на своя тим още в четвъртата минута, Чаглар Союнджю, удвоил в 28-ата за преднина от два гола още на почивката. За второто полувреме норвежците смениха вратаря, но това не попречи на Туфан да отбележи още веднъж за 3:0 в 59-ата минута.

Два гола на звездата на домакините Ерлинг Холанд бяха отменени заради засади, а 10 минути преди края Норвегия остана и с човек по-малко.

Турците са начело в група G с 6 точки от два мача, следвани от Черна гора със същия актив. Черногорците разбиха Гибралтар с 4:1, след като в предходния си мач спечелиха като гости на Латвия.

Нидерландия се отърси от загубата в Истанбул с 2:0 срещу латвийците днес. Голове на Стивън Бергюс преди почивката и на Люк Де Йонг през второто време донесоха първата победа на Франк де Бур като селекционер на “лалетата” в световните квалификации.

По трибуните на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам имаше публика - 5000 души. Разбира се те трябваше да спазват стриктно мерки против COVID-19 и не изглеждаха особено впечатляващо на фона на пълния капацитет от 55 000 места, но създадоха атмосфера и припомниха каква е играта с хора по стадионите.

В група H финалистът от Мондиал 2018 Хърватия взе минимален първи успех с 1:0 срещу Кипър след гол на Марио Пашалич. Там Русия е лидер с две победи от два мача - днес Артьом Дзюба бе точен на два пъти за 2:1 срещу Словения - отборът, изненадал хърватите преди няколко дни.

Беларус започна участието си в група E с победа с 4:2 над Естония, като по този начин закотви съперника на дъното на таблицата. Естонците вкарват по два гола в първите си два мача, но нямат победа и за сметка на това са получили цели 10 попадения, след като Чехия им вкара 6 в първия мач.

Дир.бг