Българският национален отбор по футбол излиза във втория си мач от световните квалификации за Катар 2022, приемайки Италия. Срещата идва само три дни след поражението в София от Швейцария с 1:3, което беше белязано от слаба игра.

Мачът с Италия е в неделя вечер от 21.45 часа.

В първия си двубой от група С италианският тим надви Северна Ирландия с 2:0 в Парма.

Преди срещата с Италия селекционерът на България Ясен Петров си пожела тимът му да не допуска същите грешки. Той загатна, че ще направи и няколко промени, като е вероятно сред титулярите да попаднат играещите в Серия А Андрей Гълъбинов и Валентин Антов.

"Този отбор се нуждае от подкрепа, казвам го още веднъж. Ако има критики, нека да бъдат към мен, не към играчите. В съблекалнята всичко е перфектно", каза Петров преди двубоя.

Италия влиза в срещата в София на гърба на 23 поредни мача без поражение. Тимът на Роберто Манчини се намира в отлична форма, но традицията е срещу него, след като Италия няма успех на българска земя.

Идваме за победа, това е единствената ни цел. Италия никога не е побеждавала в България, това ме притеснява. Това показва, че мачовете винаги трябва да се играят при максимална концентрация", каза Манчини на пресконференция.

Това ще бъде 20-и мач между двата национални тим, като Италия има 10 победи, а България две.

Дневник