Дилиън Уайт нокаутира Александър Поветкин в мача-реванш между двамата за междинния пояс на Световния боксов съвет (WBC). На галавечер в Гибралтар 32-годишният британец отказа своя съперник с технически нокаут в четвъртия рунд.

По този начин Уайт се реваншира за загубата с нокаут през миналия август от Поветкин.

Британският боксьор записа 28-и успех в своя 30-и професионален двубой. Двете му загуби са от Поветкин и Антъни Джошуа (2015 г.). За руснакът, който е на 41 години, поражението е трето. Поветкин има 36 успеха в 40 мача, а един завършва наравно.

Загубите на руснака са от Уайт, Джошуа (през 2018 г.), както и срещу Владимир Кличко (2013 г.).

Победата връща Уайт в играта за световните титли, като именно битка за пояс е целта пред британеца. Той показа отлична игра в срещата, а в четвъртия рунд Поветкин нямаше отговор на агресивните му удари.

"Съжалявам единствено, че не приключих всичко в първия рунд. Той (Поветкин) е корав, но мисля, че днес бях много по-добър. Можех да спечеля и по-рано. Искам световната титла", каза Уайт.

В момента световната титла на WBC е притежание на Тайсън Фюри, докато поясите на WBA, IBF и WBO са в Антъни Джошуа. Очаква се през тази година да има мач между двамата за излъчване на абсолютен световен шампион.

Дневник