Най-новото лице на политиката в Шумен – Илтер Бейзатов получи силна подкрепа от младите предприемачи в региона, които разпознаха в негово лице представител на малкия и среден бизнес, който да защитава интересите им. Бейзатов, който е кандидат за народен представител от листата на ПП ГЕРБ в 30-ти многомандатен избирателен район – Шумен, е добре познат в средите на местния бизнес, като човек ангажиран с просперитета на родния си край и усилията му да привлече европейски инвестиции за модернизация на местното производство.

Младият инженер, който е роден и израснал в Шумен, от 13 години се занимава със селско стопанство и в момента осигурява работа на десетки семейства. „Развитието на силно и устойчиво селско стопанство у нас е тясно обвързано с възможността малките и средни фермери да развиват дейността си като бизнес, да печелят, да растат и да се специализират” , заяви Бейзатов и подчерта, че приоритет за него, като кандидат за депутат, е осигуряването на справедливи и стабилни доходи за работещите в селскостопанското производство, както и подкрепата за млади фермери и насърчаване на стартирането на бизнес в селските райони.

„Като човек, който от 2008 година се занимава с животновъдство съм наясно какви мерки са нужни, за да се засили потенциала на селското стопанство” , категоричен е кандидатът. „Програмата на ГЕРБ продължава да е фокусирана в помощ на малките и средни земеделски стопанства, включително с условия за улеснен пазарен достъп и реализация на продукцията. Продължава и работата за устойчивост на стопанствата в секторите животновъдство, зеленчукопроизводство, овощарство и биологично производство”, допълни Бейзатов.

С опита си в сектора на земеделието и животновъдството и доказания си ангажимент към развитието на региона, вторият в листата на ГЕРБ в Шумен печели подкрепа сред редица местни предприемачи с идеите си за стимулиране на традиционните сектори за областта, сред които е и селското стопанство. „България произвежда висококачествени земеделски продукти и храни с традиционен вкус, които заслужават да бъдат подкрепени. Затова в програмата за управление през следващите четири години се предвижда да продължи насърчаването на производството на български земеделски продукти и храни, включително и на инвестициите в преработката на българска продукция. Важна част от насърчителните мерки са още създаването на фермерски пазари за регионални продукти, както и схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в детските градини и училищата”.

„Вярвам, че бъдещето е в младите и предприемчиви хора в Шумен и наша отговорност е да създадем условия те да живеят, да работят и да се развиват тук” , заяви Илтер Бейзатов. Самият той е пример за човек, който е тясно свързан с родния си град, където живее заедно със съпругата си и двете си деца.

Бизнесменът, който за първи път се включва в политиката, има доверието на много от местните хора, които го познават и са убедени, че като депутат ще защитава интересите на региона и ще работи за привличането на инвестиции, които да направят Шумен привлекателно място за бизнес и за задържане на младите хора. Бейзатов има подкрепата и на редица знакови местни предприемачи, които виждат в него силен и ангажиран политик в бъдещото Народно събрание.

На 04.04.2021г. да упражним правото си на глас с номер 28 и преференция 102 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър на кандидата за народен представител Илтер Бейзатов