Плащате повече вода отколкото сте ползвали. Защото сте коректни и трябва да поемете преразпределението на некоректните съседи. Искате да имате телефон, но задължително получавате пакет с интернет, който дори не знаете как се ползва. Живеете в отдалечен градски квартал, плащате съответните данъци затова. Но се оказва, че се нуждаете от винетка, за да стигнете до работа, защото използвате републиканската пътна мрежа. Гръмнал ви е електромера и няма как реално да се измери ползвания ток. Ще ви го изчислят по методика приета от КЕВР. Нищо, че за стълбищната лампа обикновено плащате 3 лв. на месец, сега сметката може да стигне до 120 лв.. Държавата ви задължава да пратите детето в детска градина от петгодишна възраст. Но, общината ви моли да си платите такса за това задължение.

Чували сте, нали? Не е справедливо, но всичко е точно и по закон!

Списъкът на всекидневната законна несправедливост е дълъг. Институциите отдавна забравиха за какво са създадени и оставиха обикновените хора сами. Несправедливо е, но всичко е точно и по закон!

Гражданската Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ има план за политическо представителство на обикновените хора, който съдържа ударна законодателна програма за защита на гражданите. Ще сменим гледната точка на държавата, превръщайки я в „държава омбудсман“.

  • Приемане на Закон за частния фалит.
  • Приемане на пакет от закони, с които да се подобри качеството на ВиК-услугите и да се прекратят злоупотребите и монополните практики при снабдяване с вода, ток, парно, газ и мобилни услуги.
  • Приемане на пакет от закони за премахване на свръхпривилегиите на банките.
  • Приемане на Закон за ограничаване дейността на колекторите и бързите кредити.

Пресцентър на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!”
Купуването и продаването на гласове са престъпления!