На 30 март 2021 г. евродепутатът Ангел Джамбазки посети Шумен и поднесе цветя пред паметника на шуменския революционер и апостол Панайот Волов на пл. Оборище. С него бяха водачът на листата на ВМРО – БНД в 30 МИР Деан Станчев и другите кандидати за народни представители.

В импровизирана и емоционална реч пред съмишленици и симпатизанти на партията Джамбазки подчерта, че не случайно именно пред този паметник отдава почит. На всички е известна ролята на П. Волов в културно-просветното, църковно-националното и национално-освободително движение на българския народ през Възраждането. „Сега, когато станаха известни провокациите на антибългарската и противоконституционна партия ДПС и призивите „Да си върнем Шумен“, разлепени по села и паланки в една съседна държава, каза Джамбазки, е необходимо отново да се обединим и да спрем това провокативно поведение, диктувано от правителството на Турция и заплашващо да подмени вота на шуменци“. Патриотът подчерта, че единствената листа в шуменския избирателен район, съставена само от българи, е тази на ВМРО – БНД. Всички останали партии или се заиграват с етническия вот, или директно включват в листите си настоящи и бивши кадри на ДПС. Освен това в другите партии „са спуснати“ от София партийни активисти, които не познават проблемите на Шумен и региона и едва ли ще защитават интересите на шуменци в бъдещия парламент.

Джамбазки припомни, че именно ВМРО предотврати на миналите избори десетки хиляди фиктивни гласове от Турция, обслужващи интересите на „турския султан“ и местната му креатура ДПС да бъдат използвани за избора на български народни представители в българския Парламент. Това ще е една от основните цели и сега, защото това са примерно 5 – 6 „народни представители“, които са „избрани“ в Анкара. Едва ли шуменци биха се съгласили на такава подмяна на техния вот.

Деан Станчев призова съмишлениците и симпатизантите на ВМРО – БНД да гласуват с № 1 в интегралната бюлетина, за да предотвратят влиянието на етническия вот върху съдбата на шуменци, защото БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Пресцентър на ВМРО – БНД