На тези избори „Демократична България“ е единствената политическа сила в цялата страна с ясна стратегическа визия за модернизация на България. Тя е формацията с най-ясен опозиционен профил и предлага сериозни хора, отговорни политици, със собствена история, които са градили сами кариерата си - и в живота, и в политиката.

Това каза днес в Шумен евродепутатът от „Демократична България“ Радан Кънев. Той пристигна в града, за да подкрепи кандидатите за народни представители на обединението от 30-ти Многомандатен избирателен район.

„Водачът на листата в Шумен Владислав Панев е наистина един емблематичен политик по отношение на тази визия на модерна икономика. За мен той е политик от бъдещето. Човек, който дори на европейско ниво е изпреварил времето си. Който наистина съчетава пазарния с модерния възглед за икономиката“, каза Кънев и допълни, че всеки един от листата на обединението е силен в областта си и точно такива хора са нужни в парламента.

„В Шумен, в целия Североизточен район има остра нужда за възраждане на индустрията, на икономиката. И то на една модерна индустрия, която да има хоризонт към 2050-та година, съобразена с нормите на зелената сделка и новите европейски политики и това може да стане само с добре подготвени хора и с ясна визия за бъдещето“, заяви евродепутатът.

В подкрепа на казаното той заяви, че новият парламент ще трябва да работи в тежка криза, вероятно и без правителство, и решенията, които ще взима, ще бъдат най-важните в държавата. „Ние отново ще се превърнем в парламентарна република. Затова и всички 240 души са изключително важни“, допълни Кънев.

Според него след изборите предстои да се водят изключително трудни преговори за ново правителство, за много отговорно управление, което трябва да се справи с пандемичната криза, да промени целия ваксинационен план, да актуализира бюджетът, който към момента не отчита нито втората, нито третата вълна и да компенсира бизнесите, които не могат да работят в тази ситуация.

„Най-големият отворен въпрос е какво следва след Бойко. А това, че мнозинство около Борисов не може да се създаде е очевидно, имаме социологически данни. Какво следва, каква коалиция, експертно правителство или политически кабинет са отворени въпроси, и аз искам отново да подчертая, че точно в тази ситуация е страшно важно кого изпращаме в парламента. Ако искаме една сериозна промяна, и то промяна, която да не е връщане назад, а крачка напред за България, верният избор е „Демократична България“, завърши Радан Кънев.

Днес в Шумен евродепутатът Радан Кънев се срещна и разговаря с граждани.

Пресцентър на Демократична България – Шумен