След две поредни загуби и малко поводи за оптимизъм България продължава участието си в световните квалификации с мач срещу Северна Ирландия. Българският състав гостува в Белфаст тази вечер от 21.45 часа в опит да се отлепи от дъното на група С.

Дотук и двата тима нямат точки. Северна Ирландия изигра само един мач и на старта на квалификациите, загуби с 0:2 от Италия като гост.

За двубоя в Белфаст селекционерът Ясен Петров призна, че предвижда нови промени. В състава се завръща Кирил Десподов, който пропусна мача с Италия поради травма. Аут е Страхил Попов, който не отпътува, а вратарят Пламен Илиев получи контузия на последната тренировка.

"Принудени сме да направим промени, защото имаме изморени играчи. Ние имаме свежи хора, млади хора и дано ни се получат нещата", каза Петров преди срещата.

Селекционерът изрази надежда, че в третата среща ще дойде и положителният резултат. "Няма да бъде лесно, но ще опитаме да играем футбол и да търсим резултат, без да подценяваме отбора на Северна Ирландия".

В исторически план българският отбор има положителен баланс срещу Северна Ирландия - четири победи, едно равенство и две загуби. Последните два мача в Белфаст през 2001 и 2008 г. завършиха именно с български победи.

Дневник