Несъмнено здравето и благополучието на хората е неотменна ценност, която мотивира решенията в политическия и икономически живот. Пандемията, която ни споходи през 2020 г. и продължава и днес преосмисли, пренареди и провокира нови подходи към задачите на дневния ред в обществото, тества и човечността ни, провокира привичките ни. Критичните ситуации в човешката история са доказали уникалната ни способност да ни тласкат към преосмисляне и пренареждане на ценностите, на приоритетите.

Всеки избор е избор. И тази година изборът не може да бъде по-ясен. И дори повече от избор между партии или личности, това е избор и между философии.

Виждате ли, ние поглеждаме страната си и казваме:

- Ние знаем какво е необходимо, за да направим икономиката си по-силна и по-справедлива.

- Ние знаем какво е необходимо, за да направим нашите общности по-безопасни.

- Знаем, че трябва да укрепим, а не да изоставим обещанието за обществено образование.

- Знаем какво е необходимо, за да направим училищата, спорта, здравната и съдебната система, икономиката по-достъпни и ефективни.

Разбира се, ако наистина искаме да укрепим икономиката си, най-добрият отговор, единственият отговор, е да образоваме пътя си напред. Това означава силни училища в общността и добре обучени учители, които не само предизвикват любов към ученето, но и подготвят децата ни за колеж, кариера и живот. Трябва да се отнасяме към учителите като към професионалистите, каквито са.

Когато компаниите скриваха печалбите си офшорно, а милионерите и милиардерите изпращаха парите си в данъчни приюти и ги прекарват през данъчни вратички, отказвайки да платят справедливия си дял на държавата, чиито закони и инфраструктура и университети им позволяват да натрупат това богатство, това не е честно. Създаването на по-справедлива икономика това е нещо, което можем да направим, за да накараме България да работи за всички. Единственото правило за нас е инвеститорите, които идват тук е да работят по правилата, а те на свой ред да изградят по-добър живот за своите служители.

Държавата в лицето на администрацията гарантира изпълнението на следните принципи и приоритети:

За гражданите:

  1. Уважение, защита и гарантиране на човешките права;

  2. Безукорно спазване на стабилни, ясни и разумни закони от всички;

  3. Споделяне на общи стратегии за развитието ни като нация и общност;

  4. Отзивчивост, отговорност, помощ и подкрепа за всеки един гражданин.

За бизнеса:

  1. Подкрепа на предприемачите при създаване на устойчива заетост и повишаване на качеството на живот и благосъстоянието на хората;

  2. Стимулиране на социалната отговорност на бизнеса;

  3. Ангажираност на бизнеса в изпълнението на стратегическите цели на нацията.

За администрацията :

  1. Ефективно и бързо изпълнение на служебните задължения;

  2. Използване на лесни опериране на ефективни информационни технологии;

  3. Мотивираност и справедливо възнаграждение, с оглед изпълнението на обществения дълг;

  4. Активно участие в европейските процеси с цел изпълнение на ангажиментите на страната като лоялен член на ЕС и извличане на максимална ползва за обществото и бизнес членството.

Има повече неща, които ни обединяват, отколкото разделят. И докато изборите се фокусират върху разделението, аз искам да се съсредоточа върху това, което споделяме. За всеки от нас, вярвам, има и общи точки. Имаме шанс да постигнем икономическия растеж като отворим изобретателността и новаторския дух на обикновените българи. Няма да вкараме икономиката си в релси, като накажем някои да плащат за всички останали.

Инж. Ахмед Еминов, кандидат за народен представител от ГЕРБ за 30 МИР Шумен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ПП ГЕРБ