Церемонията за връчване на наградите Оскар ще бъде организирана с пряко включване от Лондон и Париж, съобщи АФП.

Представящите номинираните ще са, както е предвидено в гара в Лос Анджелис, но продуцентите на церемонията планират "нещо специално за британската площадка", определена като "централен хъб".

Ще има и друга "съпътстваща площадка". Целта е някои участници да вземат участие в церемонията въпреки ограниченията, наложени от пандемията на коронавируса.

Организаторите на наградите Оскар по-рано обявиха, че церемонията ще е присъствена за номинираните и няма да има участие с видеоконферентна връзка.

Това би наложило някои чуждестранни актьори и режисьори да заобиколят или нарушат ограниченията за пътуване и да останат дни под карантина, ако не искат да отсъстват от нея.

След критиките организаторите коригираха изискванията и предвидиха възможност за участие и за чужденците, които не могат да се придвижат до двете площадки в Европа или до САЩ.

Тази година осем британски актьори и актриси и една британска режисьорка са номинирани за награда Оскар. Номинирани са и френският писател Флориан Зелер за сценария на филма "Бащата", датският режисьор Томас Винтенберг, българската актриса Мария Бакалова и южнокорейската ѝ колежка Юн Ю-джун.

Въпреки обявените две допълнителни места за включване в церемонията от Европа, организаторите призоваха всички участници да се опитат да пристигнат в Лос Анджелис.

Всички разходи, свързани с необходимостта от оставане под карантина, ще бъдат възстановени от партньорите на церемонията. Те препоръчват на участниците в нея да се самоизолират десет дена преди това, да не посещават ресторанти и спортни зали.

На 93-ата церемония на наградите Оскар ще има червен килим, но присъствието край него ще е ограничено. Номинираните ще влизат в гара "Юниън стейшън" категория по категория. Изпълненията на живо в шоуто ще са от театър "Долби" в Холивуд, където беше церемонията предишните години.

Дарик