Страните домакини на мачове от европейското първенство по футбол сами ще определят колко зрители ще пускат. УЕФА взе решението, след като премахна ограничението стадионите да са пълни на до 30% от капацитета си.

От ръководството на европейския футбол заявиха, че въведените през октомври мерки вече не са необходими, тъй като всяка от страните на континента е в различен етап от борбата с пандемията.

Европейското първенство беше отложено с една година заради коронавируса и ще се проведе от 11 юни до 11 юли в 12 държави. УЕФА им даде срок до 7 април да обявят плановете си за надпреварата.

Наскоро президентът на организацията Александър Чеферин каза, че е задължително на мачовете да има публика и предупреди, че в противен случай може да се стига до отнемане на домакинство. През март имаше информации, че Билбао, Дъблин и Глазгоу могат да изгубят правото да приемат мачове заради липса на гаранции, че ще отворят стадионите си.

Великобритания, Русия, Италия и Дания вече заявиха, че ще пуснат публика. Футболната асоциация на Англия се надява 90-хилядният "Уембли" да е наполовина пълен за полуфиналите и финала на европейското.

Дневник