Кандидатът за народен представител на ГЕРБ – СДС Илтер Бейзатов дари екипировка и техника на спортните клубове в област Шумен. Закупените с негови лични средства спортни принадлежности, екипи, канцеларски материали и мултифункционално устройство днес бяха предадени на треньорите, които имат спешна нужда от тях, за да провеждат нормални тренировки и състезания. Дарението ще стигне до близо 2 000 деца в Шумен, които тренират в различни дисциплини – футбол, волейбол, баскетбол, бойни изкуства, гимнастика, лека атлетика, бокс, шахмат и др.

Жестът идва скоростно след проведената в началото на седмицата среща на Бейзатов със спортистите от региона, на която те представиха най-наболелите си проблеми. Вторият в листата на ГЕРБ е единствения, който е потърсил по своя инициатива спортните клубове, споделиха техни представители, като допълниха, че многократно са искали помощ от други политици, но без резултат. Бързата реакция на Илтер Бейзатов според тях е показателна за ангажираността му за развитието на местния спорт, в настоящия момент и в бъдеще, като депутат. Само два дни бяха необходими на кандидатът за депутат на ГЕРБ, за да организира закупуването на материалите и доставянето им на място.

„Пожелавам успех на всички спортни клубове в Шумен. Аз, както и всички граждани, се гордеем с техните постижения. В мое лице те имат силен поддръжник. Готов съм да ги подкрепям и да им помагам с каквото мога, защото децата и младите хора тук заслужават да имат най-добрите условия, за да спортуват. Спортът в област Шумен ми остава един от приоритетите и  моя лична кауза“ обяви Бейзатов при връчване на дарението.

Пресцентър на кандидата за народен представител Илтер Бейзатов