Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Утре от запад на изток ще премине атмосферен фронт. Преди обяд ще е предимно слънчево. След пладне над западната половина от страната, а вечерта и над североизточните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и след обяд ще се усили. Максималните температури ще са между 18° и 23°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, над 1700 – сняг. На отделни места, в масивите от Западна България, и ще прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи и привечер, главно по северното крайбрежие ще завали дъжд, на места и ще прегърми. Ще духа до умерен югозападен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Ще е топло с максимални температури на въздуха: 15°-20°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

НИМХ