"Ливърпул" изигра силен мач в Лондон и сломи с 3:0 "Арсенал". Резервата Диого Жота, който се появи в игра в 61-вата минута, вдъхнови мърсисайдци за успеха. Португалецът вкара два гола, а едно попадение добави Мохамед Салах.

Победата върна "Ливърпул" в битката за място сред първите четири отбора в подреждането. Тимът на Юрген Клоп вече е пети с 49 точки и е на две от четвъртия "Челси".

Междувременно "Манчестър сити" е една крачка по-близо до спечелването на титлата във Висшата лига. Тимът на Хосеп Гуардиола се наложи с 2:0 над "Лестър", който не се оказа голямо предизвикателство за "гражданите".

За "Сити" се разписаха Бенжамен Менди и Габриел Жезуш. "Гражданите" отново показаха добрата си игра в защита, като те са записали най-много сухи мрежи (28) и са допуснали най-малко голове (26) през сезона от всеки друг отбор от петте големи първенства в Европа.

Седем мача преди края на шампионата "Сити" е водач със 74 точки и има преднина от 17 пред градския съперник "Манчестър юнайтед". "Червените дяволи" са изиграли два двубоя по-малко.

Дневник