Гърция заяви днес, че продължава ограниченията на вътрешните полети до 12 април, а на международните полети до 19 април, тъй като броят на новозаразените с КОВИД-19 продължава да нараства, съобщи Ройтерс.

Според ограниченията, пътниците, пътуващи за Гърция, трябва да имат негативен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигането, и биват подлагани на тестване на случаен принцип за КОВИД-19. Всички чуждестранни пътници се карантинират за 7 дни. Пътниците от Израел, които са ваксинирани с две дози поне две седмици преди пътуването, няма да бъдат карантинирани след споразумение в областта на туризма между двете страни.

Повечето полети от страни извън Европейския съюз, с изключение на десет страни, в които влиза и Великобритания, са забранени. За вътрешните полети се разрешават пътувания само по основателни причини.

Училищата, магазините за нехранителни стоки и ресторантите са затворени в Гърция, но властите планират да позволят на малките магазини да отворят отново в понеделник, а средните училища се очаква да възобновят занятията по-късно този месец.

Гърция регистрира 3080 новозаразени в петък и 72 смъртни случаи. От началото на пандемията тя регистрира над 273 000 инфекции с КОВИД-19 и малко над 8300 смъртни случая.

БТА