Отборът на Манчестър Юнайтед показа здрави нерви и обърна Брайтън у дома, за да го победи с резултат 2:1 в двубой от 30-ия кръг на английската Висша лига. В 13-ата бившият играч на "червените дяволи" Дани Уелбек откри, но в 62-ата минута Маркъс Рашфорд изравни. В 83-ата минута Мейсън Грийнууд обаче донесе пълния обрат и трите точки за домакините.

"Червените дяволи" изиграха доста слабо първо полувреме и заслужено губеха до почивката. През вторите 45 минути обаче те показаха коренно различно лице и показаха страхотен характер, което им донесе два гола и победата в двубоя. Не трябва обаче да се омаловажава и работата на Брайътън, който в дълги периоди от мача не оставяше много шансове на своя опонент.

С този успех Юнайтед вече има преднина от четири точки пред третия Лестър. Тимът на Оле Гунар Солскяер остава втори, но с 60 пункта. Брайтън остава близо до опасната зона - на 16-а позиция с 32 точки, с шест повече от 18-ия Фулъм. В следващия кръг "червените дяволи" гостуват на Тотнъм, като през седмицата имат и пътуване до Испания, където срещат Гранада в първи 1/4-финален сблъсък в Лига Европа. За "чайките" пък предстои домакинство на Евертън другата седмица. 

Домакините започнаха по-активно срещата и първият удар дойде в 4-ата минута, но мерникът на Бруно Фернандеш се оказа неточен.

Първоначалният натиск на "червените дяволи" продължи и те имаха нов шанс да открият резултата в осмата минута. Фернандеш центрира в наказателното поле, Люс Дънк изчисти с глава, но топката попадна на пътя на Мейсън Грийнууд, който стреля от границата на наказателното поле, но кълбото се отби от лявата греда на Роберт Санчес.  

Въпреки по-добрата игра на домакините, Брайтън успя да открие резултата и то с първата си реална голово възможност в 13-ата минута. Люк Шоу не успя да противодейства на Нийл Мопе отдясно, а французинът центрира в наказателното поле. Там Виктор Линдельоф остана под топката и Дани Уелбек засече с глава. Дийн Хендерсън спаси първия удар, но при добавката нямаше кой да спре бившия играч на "червените дяволи" да реализира - 0:1.

Лошата игра на Ман Юнайтед в защита замалко не им коства второ попадение във вратата пет минути по-късно. След центриране от фаул Люис Дънк стреля с глава и топката се отби от напречната греда след намеса на Хендерсън.

В следващите минути домакините така и не успяваха да измислят нещо по-стойностно в предни позиции, като Брайтън се чувстваше доста комфортно на "Олд Трафорд" и не оставяше никакви празни пространства на своя опонент. Виждаше и много брак в действията на "червените дяволи", както и доста грешни пасове от тяхна страна.

Удар на Пол Погба в 38-ата минута премина на безопасно разстояние от дясната греда на Санчес.

В последните секунди на първата част само отличната намеса на Хари Магуайър спря Мопе от това да отбележи втори гол за Брайтън след отлично подаване на Адам Лалана в наказателното поле към французина.

В 52-ата минута дойде и първият точен удар за Манчестър Юнайтед. Той беше отправен от Маркъс Рашфорд, който напредна и стреля, но право в ръцете на вратаря Санчес.

След точно час игра Пол Погба пусна прекрасен пас зад защитата за Бруно Фернандеш, но португалецът не успя да овладее добре топката и позволи на вратаря да излезе и да блокира удара му.

Само две минути след това Манчестър Юнайтед успя да изравни. Бруно получи в половината на Брайтън, напредна към наказателното поле и комбинира вляво с Маркъс Рашфорд. Португалецът бе препънат, но съдията даде авантаж, което позволи на Рашфорд да прати топката във вратата на Санчес с хубав удар покрай него - 1:1.

Две минути по-късно нов шанс се откри и пред Мейсън Грийнууд, който стрля от движение сле подаване на Аарън Уан-Бисака отдясно, но покрай вратата.

Юнайтед натисна, но Брайтън можеше да си върне преднината в 69-ата минута, когато Мопе успя да стреля по земя, след като получи в наказателното поле, но топката премина покрай гредата.

В 72-ата минута Грийнууд стреля от далечна дистанция, но право в ръцете на Санчес.

Четири минути след това Бруно шутира силно, а ударът затрудни Санчес, който не успя да се намеси по най-добрия начин. Последва разбъркване и Грийнууд опита да вкара в опразнената врата, но прати топката малко над напречната греда.

В 80-ата минута отново Фернандеш отправи далечен удар, но този вратарят улови.

Само три минути след това Ман Юнайтед стигна до пълния обрат. Люк Шоу пусна превъзходен пас за Бруно в наказателното поле отляво. Португалецът центрира, а Пол Погба опита удар, който обаче се превърна в пас за Грийнууд. Английският национал засече с глава и успя да прати топката във вратата за 2:1.

До края гостите опитаха да организират някакъв натиск, но той не доведе до успех и Манчестър Юнайтед сe поздрави с трите точки.

Gong.bg