Със сблъсък между "Реал" (Мадрид) и "Ливърпул" започва фазата на четвъртфиналите в Шампионската лига. Двата тима се срещат тази вечер от 22 часа в испанската столица, а срещата е повторение на финала от 2018 г., когато белите спечелиха с 3:1.

Двубоят е чакан с голям интерес, след като и двата отбора имаха своите проблеми през сезона. В Шампионската лига обаче формата им е убедителна.

За да стигнат до фазата на осемте най-добри испанците победиха два пъти "Аталанта", а "Ливърпул" се с прави с "РБ Лайпциг". Именно Шампионската лига е последният шанс на мърсисайдци за трофей през сезона, като те заемат едва шесто място в Англия и отпаднаха от националните купи.

"Реал" стабилизира формата си в последните седмици и се доближи до върха в Ла Лига като е непобеден от края на януари. Тимът обаче ще бъде без ключови играчи като Серхио Рамос и Еден Азар. "Ливърпул" също има много проблеми с контузени.

"Изправяме се срещу съперник, който играе футбол и това помага. Имаме шанс, абсолютно. Всички казват, че "Реал" е фаворит и това е страхотно", каза преди двубоя мениджърът на червените Юрген Клоп.

Колегата му Зинедин Зидан говори за силата на мърсисайдци. "Клоп е феноменален треньор. Има голям опит. Работата, която върши, показва качествата му. Всеки знае какво прави Ливърпул. Те имат други играчи, които могат да заменят отсъстващите".

В другата среща играят "Манчестър сити" и "Борусия" (Дортмунд). "Гражданите" вървят уверено към титлата във Висшата лига, но продължават и похода си към четири трофея, а мнозина ги определят в ролята на фаворит.

Тимът на Пеп Гуардиола спечели 26 от последните си 27 мача във всички турнири. Преди срещата специалистът похвали "Дортмунд" за талантите, които съставът постоянно привлича.

В същото време германците загубиха през уикенда и остават едва пети. Срещата със "Сити" се чака с голям интерес и поради факта, че звездата на "Дортмунд" Ерлинг Холанд е следен от английския клуб.

Дневник