С късен гол на Усман Дембеле в 90-ата минута "Барселона" победи "Валядолид" с 1:0 в мач от 29-ия кръг в Ла Лига. Каталунците стигнаха до труден успех, но се възползваха от грешната стъпка на лидера "Атлетико" (Мадрид) ден по-рано.

По този начин съставът на Роналд Куман вече е само на точка от първата позиция.

Победата е шеста поредна за каталунците и удължава серията им без загуба на 19 двубоя. Успехът дойде преди дербито с "Реал" (Мадрид) през уикенда. Белите са трети в таблицата, на три точки зад градския си съперник.

Освен, че вкара единственият гол Дембеле имаше важен принос и с факта, че изкара червен картон на играч на "Валядолид". Изгонването дойде в 79-ата минута при 0:0 и спорни обстоятелства.

През първата част "Барселона" доминираше, но темпото на игра не беше много високо. И двата отбора удариха по една греда, като голове не паднаха.

След паузата "Валядолид" се прибра в своята половина и трудно успяваше да стигне до нещо в атака. "Барселона" се настани трайно в полето на гостите и пред тяхното наказателно поле. Въпреки обсадата "Валядолид" издържаше, а вратарят Жорди Масип се отчете с някои важни намеси.

В 64-ата минута гостите имаха и претенции за дузпа, като технологията за видеоповторения прецени, че нарушение няма.

Най-спорният момент в срещата дойде в 79-ата минута, когато "Валядолид" остана с човек по-малко. Оскар Плано извърши нарушение срещу Усман Дембеле, но пресилено беше изгонен с директен червен картон.
 

До края на срещата "Барселона" трайно доминираше, обсади наказателното поле на гостите и попадението падна в 79-ата минута.

Защитата на "Валядолид" се пропука, изпусна Дембеле и той вкара с мощен удар с левия крак.

Дневник