С нов треньор и търсене на промяна ЦСКА приема "Лудогорец" в първия им дуел от полуфиналите за Купата на България. Сблъсъкът е поредният епизод от съперничеството, което често предизвиква емоции на и извън терена.

Мачът на "Българска армия" е от 19.30 ч. и ще бъде излъчен по Diema Sport.

Погледите са насочени към Любослав Пенев, който в края на март смени Бруно Акрапович. Ходът на клуба беше изненадващ, като новият треньор посочи, че проблемите от миналото са изгладени. Пенев изрази увереност, че може да постигне успехи с ЦСКА, като целите пред червените са най-високите.

"От мен се очаква аз да направя промените, и ще ги направя", закани се Пенев на първата си пресконференция преди мача с "Лудогорец".

От друга страна, Валдас Дамбраускас очаква тимът от Разград да срещне различен ЦСКА. "ЦСКА ще бъде с много по-различно лице. От собствен опит знам, че когато дойде треньор, изповядващ философия за атакуващ футбол, се вдига атмосферата, защото играчи от такова ниво винаги искат да играят атакуващо. Ние трябва да бъдем готови да посрещнем всичко, което може да ни предостави ЦСКА и да си играем нашата игра", каза треньорът на "Лудогорец".

Няколко дни преди мача от клуба изразиха недоволство от назначението на Волен Чинков за съдия. Според "Лудогорец" в това "има някаква скрита цел и е умишлено показване на мускули в разрез с правилата", а председателят на съдийската комисия Константин Гергинов беше определен като "човек без принципи, оплетен в лъжи и интриги".

Досега двата отбора са се срещали три пъти в турнира за купата, като ЦСКА е излизал краен победител и в трите случая.

Дневник