Текущи ремонти бяха извършени в две детски градини в Шумен - ДГ „Пролетна дъга“ и в централната сграда на детска градина „Дружба“ в квартал „Тракия“, съобщиха  от пресцентъра на общината. 

Ремонтните дейности, които продължават и в други детски градини в общината, са със средства от бюджета на ОП „Строителство и благоустройство" за 2021 година, предвидени за тази цел.

В ДГ „Пролетна дъга“ след ремонта едно приземно помещение бе превърнато в зала за спортни игри и танци. Салонът вече е оборудван с топки, обръчи и други уреди за игра на децата. Пребоядисани са стените, сменено е осветлението, положена е подходяща настилка. Обновени са санитарният възел и коридорът, които се намират в непосредствена близост до помещението.

В основната сграда в ДГ „Дружба“ в кв. „Тракия“ са освежени стени и тавани в помещенията, пребоядисани са залите за занимания и коридорите в сградата. Подменени са осветителни тела, поставени са и нови врати.

Към момента текущи ремонтни дейности се извършват още в ДГ „Светулка“ и във филиала на ДГ „Дружба“ в квартал „Мътница“. Строителните работи включват освежаване и пребоядисване на вътрешни помещения, фоайета, коридори и зали за занимания. Ремонтират се санитарни възли, подменят се електрически инсталации, осветителни тела, интериорни врати и дограми. На места, където е необходимо, се полагат нови подови настилки в помещенията.

Със затоплянето на времето предстои да започнат и ремонтите навън, уточниха от общинския пресцентър.

ШУМ.БГ