Европейският шампион "Байерн" (Мюнхен) беше предизвикан от "Пари сен жермен", който измъкна ценен успех с 3:2 при гостуването си в Мюнхен. Първият им сблъсък в четвъртфиналите на Шампионската лига предложи зрелище и вълнуващи моменти.

ПСЖ взе добра преднина преди реванша благодарение на ефективността си. Тимът на Маурисио Почетино стигна до три гола след четири удара във вратата на "Байерн", който атакуваше повече, но не успяваше да оползотвори възможностите си.

Два гола за парижани отбеляза Килиан Мбапе, а един добави Маркиньос. За "Байерн" точни бяха Ерик Максим Чупо-Мотинг и Томас Мюлер.

В другия мач от вечерта "Челси" се наложи с 2:0 над "Порто". Головете за лондончани вкараха Мейсън Маунт и Бен Чилуел.

Мачът на "Алианц арена" започна във вихрено темпо. "Байерн" опитваше да наложи надмощие, като Люка Ернандес стреля опасно в началото. От последвалия корнер Чупо-Мотинг засече топката, която се отби в горната греда.

Секунди по-късно ПСЖ вече водеше в резултата. При контраатака Неймар се откъсна и изведе Мбапе, който се разписа със силен удар в близкия ъгъл на Мануел Нойер.

"Байерн" натискаше, но гол не падаше. Мюлер и Леон Горецка имаха добри възможности отблизо, но Кейлор Навас опази вратата си.

В 28-ата минута ПСЖ увеличи преднината си. Докато защитата на "Байерн" се изтегляше, Маркиньос овладя подаване на Неймар и вкара спокойно. Капитанът на гостите обаче трябваше да напусне терена заради травма. Проблеми с физическото състояние имаха Горецка и Никлас Зюле от "Байерн", като и двамата бяха заменени преди края на първата част.

Баварците върната един гол чрез Чупо-Мотинг, който засече с глава центриране на Бенжамен Павар отдясно. Попадението даде импулс на "Байерн" за началото на второто полувреме, но ПСЖ за малко да накаже германския шампион. Неймар овладя в наказателното поле и опита да прехвърли Нойер, но стражът беше затворил пролуките пред вратата.
 

Опитите на "Байерн" дадоха резултат и след час игра баварците изравниха. С прецизен удар с глава Мюлер даде повод на германците да мечтаят за обрат. ПСЖ обаче бързо си върна преднината. Мбапе беше оставен да обработи топката отляво и отбеляза с удар през краката на Жером Боатенг.

До края "Байерн" се беше настанил изцяло в половината на съперника и атакуваше, но на отбора липсваше точност в завършващата фаза. Баварците отправиха цели 31 удара, но серията им от 19 поредни мача без загуба в турнира приключи тук.

Дневник