Много е важно бързо да започнат преговорите за съставяне на правителство, обяви пред БНТ Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри, вън!". Той не споделя тезата, че веднага трябва ад има нови избори, тъй като те нямат да решат всичко като с вълшебна пръчица и Борисов няма да изчезне. Посочи, че дори да се състави правителство с кратък живот, в това време може да се направят промени в изборното законодателство като се въведе електронно гласуване и видеонаблюдение и така следващи избори да се проведат при други условия.

Допълни, че има вероятност при бързи избори "наши партии" да получат повече гласове, а Бойко Борисов да извади нова "златен пръст".

"Искаме ли "Обединени патриоти" пак, искаме ли Васил Божков, за това има реален шанс. Сега, когато ГЕРБ и Бойко Борисов се гърчат, и сме отрязали двете глави, но едната стои, при нови избори той може да извади още един златен пръст", посочи юристът.

Определи офертата на Борисов да даде "10 дежурни депутати", които да подкрепят Слави Трифонов като "тотална кретения". Това, което прави Борисов, е да оцелее още един ден, допълни той и напомни, че с идеята му за свикване на Велико Народно събрание, с което да се промени Конституцията, е опит на лидера на ГЕРБ да удължи агонията й. Посочи, че проект за Конституция не се пише на коляно в кулоарите на парламента и отнема дълъг срок.

Дневник