Пет души, сред които две деца, са загинали при стрелба в американския щат Южна Каролина, съобщи местната полиция, предаде БГНЕС.

Служителите на реда на окръг Йорк смятат, че стрелбата е станала в дом в малкото градче Рок Хил късно в сряда следобед. На пресконференция служителите на реда заявиха, че 70-годишен лекар, който е известен в града, неговата 69-годишна съпруга и малките им внуци, момче и момиче, са починали.

Мъж, който е работил в дома им, също е убит. Шести мъж, тежко ранен от огнестрелни рани, е откаран в болница.

"За съжаление в резултат на стрелбата са убити петима души. Робърт Лесли и съпругата му Барбара Лесли бяха намерени у дома, и двамата заедно с внуците им са загинали от огнестрелни рани. Джеймс Луис от Гастония е работил в дома им и е починал от огнестрелни рани", се казва в изявление на полицията в Туитър.

Полицията няколко часа е търсила заподозрения, когото сметнала за "въоръжен и опасен". Търсен е чернокож в черен суичър с качулка и камуфлажен панталон. Полицейски служители намерили мъжа в дома му и започнали претърсване. Не е известно дали заподозреният в стрелбата е жив или мъртъв.

Днес.бг