Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои. Това обявява премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в публикация във фейсбук профила си при посещението му на продължаващия ремонт по пътя към Рилския манастир. Там той бе заедно с финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. По-късно съобщение за посещението и снимки от мястото бяха разпространени от пресцентъра на ГЕРБ.

"Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен. ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1", обявява той за втори път от сутринта.

"И в селото на президента Радев сме първи, и в Учиндол, мисля, сме първи, и в Банкя, и във Враца, Монтана, Видин пак сме първи и, да не пропусна накрая, и в Кюстендил сме първи", изреди Борисов и цитира поговорка - "Те не го искат на село, той иска кмет на града да стане".

Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме - зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани, допълни той. Използва случая да нападне БСП, които го нападнали заради срутището по пътя за Рилския манастир. "Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред", допълни той.

Дневник