При стрелба в мебелна къща в град Браян в американския щат Тексас бе убит един човек, а шестима бяха ранени. Нападателят е работил във фирмата. Той бе заловен след кратко преследване, предадоха световните агенции.

Трагедията се разиграла около 14:30 ч. местно време. Четирима от ранените са в критично състояние. Не се знаят засега мотивите за атаката. Нападателят е на 27 години и е идентифициран от полицията като Лари Уинстън Болин. Той е в ареста и може да бъде пуснат под гаранция срещу 1 милион долара.

Новата стрелба идва в момент, в който в Белия дом вчера президентът Джо Байдън обяви мерки, целящи ограничаване на разпространението на огнестрелните оръжия в САЩ.

"Чух стрелба и си помислих, че някой от пневматичните пистолети пак прави номера. Тръгнах да видя коя от машините е, но един колега ме хвана и каза: "Не, не! Трябва да бягаме. Тук се стреля!" Той не убиваше всички наред. Подбираше по кого стреля", сподели Амелия Родригес, която работи в мебелната къща.

"По време на преследването заподозреният е стрелял по нашите служители и е ранил един от тях. Избягал е от местопрестъплението, но е бил арестуван от магистралната полиция в градче наблизо на име Бидайс. Раненият полицай е в стабилно състояние", обясни лейтенант Крейг Къминс.

Дир.бг