Треньорът на "Байерн" (Мюнхен) Ханс-Дитер Флик може да напусне отбора след края на сезона заради конфкликт с един от директорите в клуба. Наставникът, който през миналия сезон изведе баварците до трофея в Шампионската лига, има проблеми със спортния директор Хасан Салихамиджич, информира вестник "Билд".

Изданието, което се позовава на вътрешен източник, твърди, че ръководството на "Байерн" подкрепя босненеца, който прекара 10 години при баварците като футболист, а от 2017 г. е спортен директор.

Самият Флик е съобщил на ръководителите, че не е доволен от условията на работа и ще обмисли своето бъдеще през лятото. Според "Билд" в основата са различните виждания на двамата за трансферите и изборът на състав.

Салихамиджич има последната дума за привличането на нови играчи. Освен това директорът на баварците е на резервната скамейка по време на мачовете.

В последните два дни "Байерн" търпи големи критики след загубата с 2:3 от ПСЖ в Шампионската лига.

Президентът на баварците Карл-Хайнц Румениге опита да потуши напрежението с коментар по темата. Според него в края на сезона подобна дискусия за бъдещето на Флик само вкарва допълнително напрежение.

"В момента сме на върха в Бундеслигата с аванс от 7 точки, а въпреки загубата от ПСЖ все още имаме шанс да продължим в Шампионската лига. Трябва да се успокоим и да си вършим работата", каза Румениге пред "Билд".

Той увери, че Флик и Салихамиджич работят добре заедно, като са имали разговор за изчистване на недоразуменията.

Дневник