Две оферти са подадени за участие в обявената от Община Шумен процедура за събиране и извозване на твърдите битови отпадъци в район Юг на града, където попадат парк  „Кьошкове“, ул. „Г. С. Раковски“, южното платно на бул. „Симеон Велики“ ПП „Шуменско плато“ и квартал „Дивдядово“.

Документи са подали досегашните фирми, които се грижат за чистота на тази част от града, АЕС-Х ООД в съдружие с РТК ООД и ЗМБГ АД – софийска фирма, чиято основна дейност е събиране, транспортиране на отпадъци, почистване на населени места и др.

И тази година администрацията търси за изпълнение на услугата външни фирми, защото общинското предприятие „Чистота“ не е готово да поеме събирането на боклука в целия град.

Фирмата, която бъде избрана да извършва услугата за сметосъбиране и почистване, ще я предлага за две години. Община Шумен завиши първоначално обявената сума, която ще заплаща за услугата – от 1,127 млн.лв. на 1,727 млн.лв. без ДДС.

Предстои да бъдат отворени ценовите оферти на двамата кандидати, като за това още няма обявена дата. Критерият, който е с най-голяма тежест при избор на изпълнител в обявената обществена поръчка е „най-ниска цена“.

ШУМ.БГ