42-годишният Джеймс Франко очевидно влезе в нов сексскандал. Този път той беше обвинен от звездата на телевизионния сериал "Къща", 35-годишната актриса Шарлийн Йи в сексуален тормоз не само на жени, но и на деца. Тя разказа как се е развила съвместната й работа с Джеймс над филма „Катастрофалният артист “, който излезе през 2017 г. В него Джеймс бе режисьор и изигра главната роля, а Шарлийн беше поддържаща актриса.

В публикацията си в Instagram Шарлийн Йи призна, че се е опитала да напусне проекта, когато разбрала за неприличното поведение на Франко, тъй като не се е чувствала напълно в безопасност на снимачната площадка.

„Когато се опитах да разваля договора и да напусна снимките, защото Джеймс Франко е сексманиак, те се опитаха да ме подкупят с голяма роля. Разплаках се и им казах, че не искам това. Просто не се чувствах в безопасност да работя със секси, шибан маниак! И всички казаха, че Франко се е държал така миналата година, но сега се е променил. Но същата седмица чух за новия му тормоз над жени”, каза Йи.

Шарлийн също така обвини Сет Роган, който беше един от продуцентите на „Катастрофалният артист “, че се прикрива зад Джеймс Франко и му помага да избегне отговорността за неприлично поведение. Актрисата уточни още, че Франко от много години преследва не само жени, но и деца.

„Белите хора казват, че не е тяхна отговорност да държат Франко, Роган и техните помощници отговорни за това, което са направили. Тогава чия е отговорността? Жени и деца, страдащи от посттравматичен синдром след тормоза от Франко? Белите хора са много инфантилни, когато става въпрос да жертват своето превъзходство, защото всъщност не им пука“, добави Шарлийн.

Йи добави, че изнасилвачите и техните съучастници винаги използват специални тактики на психологическо насилие, които имат сериозни последици за жертвите: те често губят чувството си за реалност и мислят за самоубийство.

Припомняме, че първите обвинения срещу Франко за сексуален тормоз бяха отправени още през 2018 година. Тогава пет ученички от актьорската школа на Франко го обвиниха в неподходящо поведение по време на уроци и при заснемане на сцени от леглото, а също така казаха, че той им предлага роли в своите филми в замяна на секс. По-късно предполагаемите жертви на актьора заведоха колективен иск срещу него, докато представителите на Франко продължават да отричат участието му в сексскандала и до днес.

Интересното е, че през същата 2018 г. Шарлийн Йе направи първото си силно изявление. Тогава тя обвини Мерилин Менсън в сексуален тормоз. Тя разказа как веднъж музикантът дошъл на снимачната площадка на „Доктор Хаус“ и започнал да тормози едно момиче. /БГНЕС