С късен гол на защитника Трент Александър-Арнолд "Ливърпул" успя да победи "Астън Вила" с 2:1 в мач от 32-ия кръг във Висшата лига. Червените отново не направиха най-добрия си двубой, но взеха трите точки с повече характер.

Победата е първа за шампионите на техния стадион "Анфийлд" от декември. Тимът прекъсва серия от шест поредни загуби и общо осем двубоя без победа вкъщи. С трите точки мърсисайдци влизат и в Топ 4, като имат по-добра голова разлика от "Уест Хем".

"Ливърпул" успя да обърне развоя на срещата, след като Оли Уоткинс откри за "Вила" в 43-ата минута. Мохамед Салах изравни в 57-ата, а Александър-Арнолд беше точен в добавеното време.

Първата част предложи тактическо надиграване между мениджърите Юрген Клоп и Дийн Смит, като и двата тима имаха своите моменти.

Гостите от Бирмингам първи успяха да нанесат важен удар и това стана в 43-ата минута. Джон Макгин успя да намери Оли Уоткинс, а централният нападател с мощен удар вкара в мрежата на Алисон.

"Ливърпул" веднага погледна по-смело в атака и успя да изравни. Разписа се Роберто Фирмино, но попадението му беше отменено заради засада в началото на атаката. Повторенията така и не убедиха, че нападател на домакините е в засада и е покрит от бранител на гостите.

Все пак в началото на втората част шампионите изравниха. Салах се разписа след добавка при удар от близо, въпреки първоначалната намеса на вратаря на "Вила" Емилиано Мартинес.

До края на двубоя домакините допуснаха доста грешки в защита, но "Астън Вила" не се възползва. Вместо това в добавеното време Александър-Арнолд донесе успеха на мърсисайдци с хубаво изпълнение от границата на наказателното поле.

Дневник