Мъжкият отбор на „Шумен 61“ триумфира с купата на България по хандбал за сезон 2020/2021. В зала „Арена Шумен“ момчетата на Чавдар Чернев заслужено вдигнаха трофея, след като последователно отстраниха претендентите за купата „Пирин“ и „Осъм“, във финалния мач на турнира надиграха „Левски“ с 33:25 (17:9).

В двубоя с „Левски“ шуменци не оставиха съмнение, че са по-добрият отбор. В 10-ата минута на срещата шуменци поведоха с 3 гола и постепенно увеличиха разликата, като на полувремето поведоха с 8 гола аванс. През втората част хандбалистите на „Шумен“ увеличиха преднината си до 10 гола – разлика, която тимът на „Левски“ нямаше как да стопи.

„Добра организация в нашия отбор в турнира за купата на България. Спечелихме надпреварата безапелационно. Минахме през трудни съперници, за да стигнем до финалната фаза на турнира. За съжаление не се получи толкова оспорван финал, продуктът, който изнесохме не беше толкова качествен. Положителното беше, че завършихме с победа. Поздравявам всички участници за сърцатата игра и себераздаването и най-вече нашия отбор за спечелването на купа България“, каза след мача треньорът на „Шумен“ Чавдар Чернев.

В мача за третото място на финалния турнир за купата „Локомотив“ Горна Оряховица победи „Добруджа с 37:20 (16:10). Тимът от Добрич изненада в началото на срещата съперника си, като му поведе и до средата на полувремето поддържаше разлика от 2 гола в своя полза. След това обаче момчетата от Горна Оряховица показаха по-добра игра и обърнаха резултата, осигуриха си комфортна преднина на полувремето и спечелиха мача.

Купата на България и медалите за първото място бе връчена на шуменци от кмета на Шумен Любомир Христов. Останалите отбори и индивидуалните призове връчиха новоизбраният президент на Българската федерация по хандбал Росен Добрев, членовете на Управителния съвет доц. Росица Димкова, Светлозар Начев.

За най-добър вратар на турнира бе определен стражът на „Шумен“ Ивайло Костов. Друг хандбалист от „Шумен“- Бранимир Балчев бе определен за най-полезен играч. Призът за най-добър взе защитник Георги Христов от „Левски“. Голмайстор на турнира стана Владимир Йоргов от „Локомотив“ Горна Оряховица с 23 гола.

ШУМ.БГ