41-годишен неправоспособен водач от Нови пазар, който бил зад волана на нерегистриран по надлежния ред автомобил бил установен да шофира два пъти в следобедните часове вчера на различни места в област Шумен, докато бил поставен под карантина.

Това съобщиха днес от ОДМВР в Шумен.

Около 15:30 часа мъжът бил спрян за проверка от полицейски служители в село Браничево. Управляваният лек автомобил Рено Туинго бил с плевенски табел, които се оказали, че са предназначени за Фолксваген Пасат, който бил с прекратена регистрация, а реното пък не било регистрирано по надлежния ред. Освен това водачът не представил свидетелство за управление, а при направената справка станало ясно, че е неправоспособен. Табелите били иззети и по случая е образувано досъдебно производство за извършеното престъпление.

Три часа по-късно, около 18:50 край Нови пазар полицейски екип спрял за проверка водач на Рено Туинго, който бил без регистрационни табели. Оказало се, че автомобилът бил управляван от същия 41-годишен мъж от Нови пазар, който бил  засечен по-рано в село Браничево. Освен, че шофира без книжка и бил зад волана на нерегистрирано превозно средство, станало ясно още, че е поставен под карантина от РЗИ от 10 април и няма право да напуска жилището си на ул. “Янаки Вергиев“ в Нови пазар.

По случая е регистриран заявителски материал за извършеното престъпление и е образувано досъдебно производство за управление на нерегистрирано по надлежния ред превозно средство.

ШУМ.БГ