30-годишният шуменец К.К. Е задържан в ареста във Варна. Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ му е наложена днес от варненския съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Мъжът бил привлечен като обвиняем от прокуратурата за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества, при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 354а, ал. 2, т.4 от НК.

На 12 април 2021 година, 30-годишният обвиняем бил задържан в момент на продажба на наркотични вещества на двама мъже. На единият той продал 5,81 грама марихуана, а на другият четири цигари (1,21 грама) с дизайнерска дрога – тревиста маса, напоена с наркотично вещество.

При обиск в апартамента, обитаван от К.К., били иззети множество и различни разфасовки с наркотични вещества и електронна везна със следи от наркотици. От направените експертни справки било видно, че иззетите субстанции представлявали 27,93 грама марихуана, 13,38 грама амфетамин, 70,24 грама метамфетамин, 8,67 грама производно на амфетамин и 42,89 грама дизайнерска дрога.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от подобен характер. Той е от Шумен, но дошъл във Варна, за да развива своя „бизнес“, допълниха от пресцентъра на прокуратурата.

Определението на съда за налагане на мярката за неотклонение на К.К. „задържане под стража“ подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

ШУМ.БГ