Със силна игра, самочувствие и агресия ЦСКА надигра "Лудогорец", за да се класира на финал в Купата на България. Червените стигнаха до последния мач в турнира след успех с 2:1 в Разград, след като отстраняват съперника си с общ резултат 3:2.

Седмица, след като двата тима направиха 1:1 на "Българска армия", ЦСКА показа по-силна игра, а "Лудогорец" не беше на ниво. Освен трите гола в срещата имаше и много нерви. Съдията Георги Кабаков показа общо 13 жълти картона и два червени. Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев също беше изгонен.

Рафаел Енрике в третата и Георги Йомов в 36-ата минута бяха точни за червените. За "Лудогорец" се разписа резервата Елвис Ману четвърт час преди края.

Успехът е първи за Любослав Пенев след завръщането му начело на червените. Те не позволиха на "Лудогорец" да се бори за дубъл, след като тимът от Разград води убедително в първенството и е близо до 10-а поредна титла.

Във финала ЦСКА ще спори с "Арда", който ден по-рано победи "Славия". Мачът за трофея е на 19 май на Националния стадион "Васил Левски".

Срещата в Разград започна отлично за гостите, които откриха още в третата минута. Жорди Кайседо намери Рафаел Енрике в наказателното поле, а непокритият бразилец вкара след грешка в защитата на домакините, преодолявайки вратаря.

Ранният гол доведе до сериозни колебания при шампионите, които много трудно изнасяха топката, често грешаха в защита и позволиха на ЦСКА да създаде няколко положения.

Дори излизането на капитана Тиаго Родригеш заради контузия не намали устрема на червените. Секунди преди да напусне терена именно португалският халф можеше да вкара втори гол, но вратарят на "Лудогорец" Кахлина спаси ефектно.

В 36-ата минута гостите вкараха втори гол след нова груба грешка в защитата на "Лудогорец". Резервата Федерико Варела се пребори с Драгош Григоре, видя лошата подредба в отбраната на домакините и намери непокрития Йомов, който реализира.

До края на първата част ЦСКА водеше играта, а "Лудогорец" почти нямаше положения.

След почивката ситуацията на терена се промени драстично, като "Лудогорец" тръгна в атака, нямайки какво да губи. Валдас Дамбраускас промени и постройката на своя тим, който едва след 60-ата минута създаде по-големи опасности.

Кирил Десподов беше в тяхната основа като първо пропусна сам срещу вратаря Густаво Бусато, а после удари и страничния стълб с изстрел от фаул.

В 73-ата минута домакините успяха да намалят изоставането си след гол на Елвис Ману. Това даде нов подем в играта на "Лудогорец", който започна да търси още два гола, с които да обърне развоя на полуфиналния сблъсък.

В края на двубоя обаче и нервите взеха връх, а това доведе до много картони. В 87-ата минута след грубо нарушение на Алекс Сантана бразилецът беше изгонен с директен червен картон. Стигна се и до суматоха между играчи и треньорски щабове, при която Иван Турицов от ЦСКА получи втори жълт картон, а треньорът му Любослав Пенев също беше изгонен.

Дневник