Пилотът на "Ред бул" Макс Верстапен записа първа победа за сезона след триумф в Гран при на Емилия Романя. 23-годишният състезател стигна до успеха благодарение на силен старт, който след първия завой му позволи да се изкачи от трето до първо място, а впоследствие той задържа водачеството си през цялото състезание.

Зад него завърши световният шампион Люис Хамилтън, който направи силно каране в последната част на надпреварата. След грешка пилотът на "Мерцедес" едва не отпадна, но успя да се върне в челото и да ограничи загубите.

Сред героите на деня беше Ландо Норис. Състезателят на "Макларън" остана трети и за втори път в кариерата си се качи на подиума в състезание от Формула 1.

В края Хамилтън направи най-бърза обиколка на пистата "Енцо и Дино Ферари", известна като "Имола", което му донесе допълнителна точка. Именно с нея британецът остава на върха в генералното класиране пред Верстапен.

На домашната писта пилотите на "Ферари" направиха добро състезание. Шарл Льоклер и Карлос Сайнц завършиха съответно четвърти и пети.

Дневник