Мадона публикува два емоционални поста, призовавайки за контрол над оръжията в САЩ, съобщи Фокс Нюз.

Поп иконата се обърна към последователите си в Инстаграм с призива „Събуди се, Америка!” и апелирайки за необходимостта да се спре насилието с оръжие.

Видео показва как тя поставя табели с хаштаговете "#WAKEUPAMERICA" /Събуди се, Америка!/ и "#GUNCONTROLNOW" /Контрол над оръжията сега!/, заедно с непознати хора по улиците. През по-голямата част от клипа тя носи яркосиня ски маска, която покрива лицето й.

Към края на видеото звездата се обръща към камерата и произнася пламенна реч за контрола над оръжията, оприличавайки го с животоспасяваща ваксина.

"Чували ли сте за тази нова ваксина за Америка? Тя ще запази всички ни живи, ще ни запази в безопасност", казва Мадона. "Тя се нарича контрол над оръжието…Това е новата ваксинация. Тя трябва да бъде задължителна за всички граждани".

Във второ видео, звездата добавя: "Да, хората убиват други хора, а не оръжията. Но по-голямата част от хората са непросветени, а оръжията са твърде лесни за придобиване. Ако бяха обявени извън закона, тогава никой няма да чувства нуждата да притежава пистолет, за да се предпази от други, които имат оръжия”.

Двата политически заредени поста на Мадона са публикувани броени дни след като звездата призова за контрол над оръжията с изображение, показващо лицето й зад парче стъкло, разбито от куршуми./БГНЕС