120 работни места в областната и общинските администрации в Шуменско ще бъдат разкрити по Регионалната програма за заетост през 2021 г. Програмата бе одобрена от  Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие в област Шумен в  неприсъствено заседание, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

В регионалната програма е предвидено разкриването на работните места за период от 6 месеца, като 96 от позициите са на пълен работен ден, 24 - на непълно работно време (4-часов работен ден). Предвижда се да бъдат наети безработни лица, които ще извършват дейности по почистване, поддръжка на улици, паркове, зали, алеи, както и дребни ремонтни работи.    

За реализацията на Програмата са необходими 530 100 лв., от които 515 160 лв. от държавния бюджет и 14 940 лв., осигурени от областната и общинските администрации.

В общините Шумен, Смядово, Каспичан и Хитрино ще бъдат назначени по 10 безработни лица. По 9 работни места са определени за общините Велики Преслав и Нови пазар, по 12 безработни ще бъдат назначени в общините Каолиново и Никола Козлево. В община Венец ще бъде осигурена временна заетост на 24 души, 11 са местата за община Върбица и Областна администрация Шумен ще разкрие 3 работни места.

Планираното начало за изпълнение на програмата е 25.05.2021 г.

ШУМ.БГ