Манчестър сити" е шампион на Висшата лига, след като преследвачът "Манчестър юнайтед" загуби от "Лестър" и три кръга преди края на сезона не може настигне "гражданите", изоставайки с 10 точки. На своя "Олд трафорд" "червените дяволи" отстъпиха с 1:2.

Люк Томас откри за "лисиците" в 10-ата минута, но пет по-късно Мейсън Грийнууд изравни. През втората част централният бранител на "Лестър" Чаглар Союнджу се разписа в 66-ата минута и донесе успеха на тима си.

Титлата е пета за "гражданите" в ерата на Висшата лига (от 1992 г. насам) и общо седма в тяхната история. Съставът от "Етихад" триумфира за трети път в последните четири сезона, всеки път с Хосеп Гуардиола начело.

По брой титли в английския футбол "Сити" се изравнява с "Астън Вила", като повече имат единствено "Евертън" (9), "Арсенал" (13), "Ливърпул" (19) и "Юнайтед" (20). За мениджъра Гуардиола отличието е 31-о в неговата кариера.

Въпреки загубата "Юнайтед" остава втори в таблицата, като си гарантира място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. "Лестър" е с 66 точки - четири по-малко от "Юнайтед".

Дневник