Състезателят на СК „Киокушин-Шумен“ Виктор Колев е „Спортист на Шумен“ за 2022 г. Каратистът печели наградата за втора поредна година. Той събра най-много точки в  анкетата на Община Шумен, в която гласове дадоха спортните клубове, администрацията и медии.  

Виктор Колев, който се състезава в кат. +75 кг при юноши старша възраст тази година зае 2-ро място на Световно първенство в Севилия и първи места на Европейското в Лисабон, на Европейската купа в Барселона и на Балканското първенство в София.

Треньор на Шумен за 2022 г. е сенсей Даниел Димитро Треньорът по карате шинкикоушин тази година изведе куп свои състезатели от всички възрасти до медали от международни и републикански първенства.

Отбор на годината на Шумен е мъжкият хандбален отбор на ХК „Шумен 61“, който спечели шампионската титла на България. Само на точка от победителя остана мажоретният състав на СКХГ „Ритмик“.

Наградите на най-добрите в спорта за годината бях връчени тази вечер на стилно тържество в „Арена Шумен“. В залата да уважат спортистите присъства кметът на града Любомир Христов с целия си екип, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова, общински съветници, много състезатели и техни приятели и близки.

„Продължавайте да спортувате и да имате успехи. Нека чрез спорта да намалим агресията. Пожелавам ви още медали, да сте без контузии  и да сте здрави. Успех и занапред“, поздрави спортистите кметът Любомир Христов.

В десетката на най-добрите спортисти на Шумен за 2022 г. попаднаха Мариян Петков (кик бокс), Калоян Марчев (карате), Кристиян Иванов (карате), Трифон Илиев (лека атлетика), Иван Иванов (карате), Летисия Димитрова (конен спорт), Виктор Иванов (ММА), Виктор Лечев (фехтовка), Васил Чепишев (фехтовка).

Преди най-добрите десет да получат наградите си Община Шумен връчи статуетки на спортни таланти до 14 г., които бяха номинирани от своите клубове.

На церемонията бяха дадени и четири специални награди. Лекоатлетката Каролина Николова  получи приз за ветеран-спортист. За развитието на спорта за хората с увреждания бе наградено сдружение „Сияйна зора“. Журналистът Пламен Георгиев награди за успешната година треньора Даниел Димитров. От Шуменския университет връчиха награда на клуба по лека атлетика „Шумен“ и на състезателите му Трифон Илиев и Денислава Борисова.

За доброто настроение на отличени и гости се погрижиха танцови и певчески състави от Младежки дом, ОДК и УСШ.

ШУМ.БГ