България се прибира без победа от участието си в предолимпийската квалификация в Истанбул. Последната среща с Исландия днес бе протоколна, тъй като нашите нямаха шанс за излизане от групата, но отново не успяха да запишат успех, след като бяха категорично надиграни от съперник, от когото не бяха губили в историята си досега. Но и това стана факт, при това с разлика - 76:93 (13:27, 19:23, 24:26, 20:17).

Преди днешия двубой със северняците българите имаха пълен актив срещу този противник - 4 победи в 4 мача, но стопроцентовата успеваемост е в миналото, след като исландците буквално не дадоха какъвто и да било шанс на селекцията на Росен Барчовски.

Исландия на практика предреши всичко още в първата част (13:27), след която нашите така и не успяха да се върнат в мача. И двата отбора отпадат, тъй като бяха с баланс 0-2 преди срещата помежду си, но опонентите на нашите видимо играха с доста повече настроение и напълно заслужено победиха.

Още във втората четвърт разликата на няколко пъти отиде отвъд 20 точки, но все пак на почивката изоставането ни беше "само" 32:50 , а през третата част заплашително доближаваше кота "30", като в крайна сметка преди заключителните 10 минути на таблото в "Синан Ердем Доум" бе изписан резултат 56:76, a "лъвовете" все пак спечелиха последната част, за да съкратят пасива до 76:93.

Капитанът Павлин Иванов вкара 16 точки, Брендън Йънг добави 15, а Константин Костадинов - 13.

Торир Торбярнарсон поведе исландците със 17, докато Тригви Хлинасон вкара 14.

Първото място в групата ще се реши по-късно тази вечер между домакините от Турция и Украйна.

Дир.бг