Кубрат Пулев се завръща на ринга след повече от година пауза. Кобрата ще се бие срещу поляка Андржей Вавржик.

Новината първо бе съобщена от тамошните медии, като бе потвърдена пред най-авторитетния български боен портал "Спортната джунгла" от екипа на Пулев.

Сблъсъкът ще е на 2 декември в Чикаго - в зала "Уилоуброук", която е с капацитет 3000 зрители.

Българинът (29 победи, 14 с нокаут и 3 загуби) се боксира за последно през юли миналата година. Тогава загуби по точки от Дерек Чисора с 1:2 гласа.

Андржей Вавржик пък има 34 победи (20 с нокаут) и 2 загуби. 36-годишнинят поляк е бивш претендент за световната титла. През 2013-а той се би с Александър Поветкин, но беше нокаутиран. Другата му загуба е от тоталния аутсайдер Михал Болоз, който беше с 3 победи от 9 мача, през миналата година.

Кобрата вече започна тренировки преди няколко седмици, но от екипа му отказваха да разкрият плановете. Той се готви в залата на националния комплекс "Дианабад".

Наскоро в София пристигна и неговият треньор Ибн Кейсън. Българският боксьор е помолил лагера да не бъде в чужбина, за да може да бъде близо до двете си деца. Все пак се очаква обаче финалният етап от подготовката да бъде в САЩ, като най-вероятната дестинация е Лас Вегас.

Дир.бг