Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обявиха, че са свалили 11 от 14 ударни дрона "Шахед", изпратени през нощта от Русия, предаде Укринформ.

Безпилотните летателни апарати са били пуснати от района на руското черноморско крайбрежие и от окупирания Крим. 11 от тях са били унищожени над южните Одеска и Николаевска област, казаха украинските военновъздушни сили в "Телеграм".

Тази нощ Одеска област бе атакувана за втори път в рамките на часове, предаде по-рано кореспондентът на БТА в регионалния център.

Впоследствие местните власти съобщиха, цитирани от Укринформ, за щети по жилищен блок и изгорели склади.

Един човек е настанен в болница с изгаряния, а друг е получил медицинска помощ на място и е отказал да бъде хоспитализиран.

В ударено от дронове предприятие в Днепропетровска област на изток е избухнал пожар. Огънят вече е потушен, съобщиха местните власти, цитирани от Укринформ.

Атаката е била извършена в района на Кривой рог - родния град на украинския президент Володимир Зеленски, който навършва днес 46 години.

Украинските военновъздушни сили обявиха още, че Русия е изстреляла от южната Белгородска област четири ракети С-300 по посока на североизточния украински град Харков и на окупирания Донбас.

Генералният щаб на ВСУ съобщи в редовната си сутрешна сводка за 58 сражения през последните 24 часа, предаде още Укринформ. Ситуацията на фронта като цяло е останала непроменена.

БТА