Салах се завърна, развихри се и поведе Ливърпул към победа

Мохамед Салах отново игра за Ливърпул след близо месец и половина отсъствие. Египетската звезда записа първи минути от 1 януари насам, появявайки се като смяна при победата с 4:1 като гост над Брентфорд, а с влизането си на терена поведе своите напред към успеха.

Дарвин Нунес бе открил резултата за мърсисайдци след асистенция на Диого Жота десет минути преди почивката, а в края на първото полувреме Салах влезе като принудителна смяна именно на мястото на португалското крило, който се контузи.

Жота не бе единственият, напуснал поради травма, като това се случи и с Къртис Джоунс.

Египтянинът изглежда бе жаден за игра, защото само десетина минути след появата си на терена подаде на Алексис МакАлистър, който вкара за 2:0, а в 68-ата минута и сам се разписа - 3:0. Африканската звезда вече има 30 различни мача с поне гол и асистенция на сметката си в Премиър лийг, като с повече такива двубои от него могат да се похвалят само легендите Алън Шиърър (31), Тиери Анри (32) и Уейн Рууни (36).

Айвън Тони намали за Брентфорд четвърт час преди края, а в 86-ата минута комбинация между Луис Диас и Коди Гакпо завърши с гол на нидерландеца за 4:1.

Ливърпул води в класирането с 57 точки - пет повече от Манчестър Сити, но и два мача повече от "гражданите". "Пчеличките" пък са четиринадесети с 25 точки.

Дир.бг