Чилиецът Николас Джари победи със 7:6, 6:3 Карлос Алкарас на полуфинал на турнира в Буенос Айрес, за да спре поставения под №1 в схемата испанец от място във финала.

И от смятаната за сигурна титла в надпреварата, в която съперник в неделния двубой за трофея е Факундо Диас Акоста - номер 87 в ранглистата.

Джари надделя и физически, и тактически над световния №2, а Алкарас на моменти изглеждаше несигурен и нервен.

И отново се появиха въпроси около неговото състояние, след като спадът във формата му е очевиден.

Разбира се, за толкова млад играч (Карлитос все още е само на 20 години), такива амплитуди изобщо не са изненадващи. Особено предвид ракетния старт на испанеца в тура с титли от "Уимбълдън 2023" и US Open 2022.

Всъщност, Алкарас няма трофей от юли миналата година - на свещената трева в Лондон, като вече в 9 поредни надпревари не успява да стигне до такъв.

Преди година той вдигна титлата в Буенос Айрес, след което спечели още пет в хода на сезон 2023.

Сега стартът е различен. Карлитос отпадна в Австралия в четири сета от Александър Зверев, като видимо не се чувстваше добре на корта в последните две части, особено като настройка.

В Буенос Айрес също се видя липса на устойчивост. А това бе надпревара, в която конкуренцията би следвало да е напълно преодолима за играч от такъв калибър.

Чилиецът Джари нехае за това и гони четвъртата си титла в тура, а освен това от понеделник ще е №17 в ранглистата - негово най-високо класиране в кариерата.

Дир.бг